Abdülkadir Selvi: Bu ikinci one minute olayıdır!
NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA
Danıştay’ın 146. yıldönümüne Türkiye baraloar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başbakan Erdoğan’ın tartışması damga vurdu. Danışatya’da yaşanan kriz gündemin birinci sırasına oturdu.
İNTERNETHABER‘den Nesrin Yılmaz’a konuşan Abdülkadir Selvi, bunun ikinci bir “one minute” olayı olduğunu söyledi
İşte Selvi’nin açıklamaları..
BAŞBAKAN DİK DURMUŞTUR, TEBRİK EDİYORUM
Ankarada AYM’nin ve Danıştayın rejime ayar verilen siyasetçiye had bildirilen siyasetçinin kulağının büküldüğü bir yer olarak kullanılıyor. Artık bunların kaldırılması gerekiyor Van depreminden hemen sonra yeni bir Van yeni bir Erciş kuruldu,hala konteyner kenti boşaltmak istemeyenlerle ilgili verdiği bilgiler yanlış bigliler.
BAŞBAKAN HADDİNİ BİLDİRDİ
Şuna dikkat çekmek istiyorum, Danıştay kürsüsünden Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmeye kalkışan, yine Danıştay kürsüsünden CHP Genel Başkan adaylığını ilan etmeye kalkışan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na Sayın Başbakan haddini bildirdi.
NİHAYET BİR LİDER ÇIKTI VE…
Yüksek yargının kuruluş yıldönümü törenlerine siyasi ikballeri için bir basamak olarak kullanmaya kalkışan ve yüksek yargı kürsülerinden cüppelerinin içerisinde rejime ayar verme, siyasetçilere had bildirmeye kalkışanlara bu ülkede nihayet bir lider çıktı ve siyasetçilere had bildirdi. O nedenle ben Sayın Başbakan’ı bu tavrından dolayı tebrik ediyorum.
DANIŞTAY TÖRENİNDE YAŞANANLAR FİNAL OLMUŞTUR
Çünkü, seçilmişler aynı zamanda milli iradeyi temsil ediyorlar. Milli irade bir yüzüne tokat vurulduğunda, diğer yüzünü çevirecek bir unsur değildir. Milli iradenin de hukukunun korunması gerekir, geçmişi, militarist bir aile olan, 27 Mayıs darbesini büyük bir coşkuyla İsmet İnönü’ye müjdeleyen, alkışlayan, 27 Mayıs darbesinin akıl hocaları arasında yer alan, 12 Eylül darbesinin Başbakan adayı olan Turan Feyzioğlu’nun oğlu Metin Feyzioğlu’nun seçilmişlere haddini bildirme girilşimine karşı Sayın Başbakan’ın duruşu demokrasi adına önemli bir tavırdır. Artık Türkiye siyasetçilere yüksek yargının kuruluş yıldönümü törenlerinden buyurgan ve kibirli bir dille ayar verildiği bir yer olmatan çıkmalıdır. Danıştay törenin de yaşananlar da bunun finali olmuştur. Ben bunu milli iradenin hakkının korunması bakımından, Matin Feyzioğlu’na çekilmiş ikinci one minute olarak görüyorum. Metin Feyzioğlu’nun şahsında siyasetçileri terbiye etmeye kalkışan militarist zihniyete demokrasinin hukukunu koruma adını ilkeli bir duruş olarak görüyorum. Dik duruşundan dolayı da Sayın Başbakan’ı tebrik ediyorum.
Devlet erkanının tamamının töreni terk etmesini de yorumlayan Selvi şunları söyledi:
DEVLET TAVIR KOYDU
Eğer Haşim Kılıç’ın eski müktesabatı olmasaydı bence Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümü törenlerinde de aynı tavrın gösterilmesi gerekirdi. Burada sadece Sayın Başbakan değil, devlet töreni terk etmiştir. Orada sadece Sayın Başbakan’a değil, onun da ötesinde 1 saatlik konuşmada sadece avukatların sorunlarına iki dakika ayırıp, tamamen güncel siyasetin polemik dilini kullanmak suretiyle Sayın Cumhurbaşkanı’na, Genelkurmay Başkanı’na, Adalet Bakanı’na had bildirmeye kalkışmak ancak devletin orayı terk etmesiyle cevaplandırılabilecek bir tavırdı. Ben bu tavrı, orada Devletin tavır koyması olarak görüyorum.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR